Over mij

Hej! ik ben Alice

Welkom in mijn digitale kantoor. Mijn fysieke kantoor bevindt zich in een gedeelte van de boerderij waar ik woon. De voormalige stallen zijn omgebouwd tot slaapvertrekken en één van die vertrekken hebben we omgetoverd tot kantoor. Inmiddels voel ik me helemaal thuis op deze plek en ben ik ontzettend blij dat ik een deel vanuit huis kan werken. Nadat ik in 2019 naar Denemarken ben verhuisd, ben ik zachtjes aan begonnen met het helpen van nieuwe (toekomstige) emigranten die ook naar Denemarken wilden. Inmiddels ben ik er ruim 3 jaar mee bezig en heb er enorm veel plezier in. 

Een kantoor thuis geeft me enorm veel vrijheid waardoor ik erg kan genieten van alles om me heen. 

Ook ben ik ontzettend blij met mijn deeltijdbaan als verpleegkundige in het hospice, waar ik als palliatief verpleegkundige enkele nachten per maand werkzaam ben. Het zorgen voor mensen stroomt door mijn aderen!

Mijn dagelijkse leven

Al bijna 25 jaar geleden werd ik verliefd op Scandinavie. Ieder jaar gingen we op vakantie naar Noorwegen, maar na een tijdje kwam ook Zweden hierbij. In beide landen heb ik ook gewoond. De rust die ik ervaar geeft me een zo’n goed gevoel, ik kan er niet meer zonder. Het ver weg wonen en ziekte in de familie heeft ons doen besluiten naar Denemarken te verhuizen. En dat is een goede compromis gebleken. Ja, heel eerlijk mis ik de sneeuw af en toe. En dan niet de miezerige sneeuw die we ook uit Nederland kennen. 

Naast mijn werk houd ik ontzettend veel van de natuur. Iedere keer geniet ik met volle teugen van de kraanvogels die vlakbij ons neerstrijken en het voorjaar aankondigen. Of het noorderlicht wat zo af en toe overkomt. Laatst nog op Rømø. 

Mijn creatieve geest mag ook graag handwerken. Een hele goede combinatie met het Scandinavische leven, is gebleken. Alles gaat hier een (paar) versnelling(en) lager dan we in Nederland gewend waren. Haken, breien en alles wat je kunt bedenken helpen daar enorm mee. En het wordt in Scandinavië, en dus ook in Denemarken, veelvuldig gedaan. Zo vind je in ieder dorp/stad wel een (paar)brei/haak/hobby club(jes). Heerlijk kneuterig, ik houd er van!