Twijfel en emigratie

Emigratie en twijfels

Steeds meer mensen denken erover om hun geluk te beproeven in het buitenland. Op het moment lonkt Denemarken meer dan ooit. Met de aantrekkelijke woningprijzen, de rust en ruimte om je heen lijkt Denemarken voor velen een goede optie om naar te emigreren.

Veel toekomstige emigranten vinden Nederland te vol, te grijs of de mensen te gestrest.

Voor mij was de reden jaren geleden dat ik iets anders wilde ontdekken en mezelf wilde uitdagen. Mijn droom lag in Noorwegen omdat ik het gewoonweg het prachtigste land vind, die ik heb bezocht. Toch ben ik nu beland in Denemarken, waar ik nu met veel plezier mijn eigen stukje geluk heb gevonden. De reis hiernaartoe is niet altijd gemakkelijk geweest. In onze voorbereidingsperiode bijvoorbeeld hebben we veel momenten gekend van twijfel. Als we in Noorwegen waren, was alles daar perfect en zagen we alleen maar voordelen. Eenmaal weer terug in Nederland, lag Noorwegen wel weer heel ver weg en zagen we toch ook wel voordelen van het blijven wonen in Nederland. We pakten al gauw onze dagelijkse routine weer op en de plannen en ideeën voor een emigratie kwamen op de achtergrond te staan.  

Emigreren is een ingrijpende, levens veranderende gebeurtenis en daar mag je best over twijfelen. Iedereen twijfelt en dat is heel menselijk. Emigreren is niet een kleine stap; het is een sprong in het onbekende. In al je twijfelingen en nadenken, zal je op een gegeven moment het gevoel krijgen dat je op een springplank staat.

Het is daarom best raadzaam om stil te staan bij je twijfels. Zet ze eens op papier en gebruik ze constructief. Bestempel je twijfels als aandachtspunten. Het zijn je angsten. Negeer ze niet maar accepteer dat ze er zijn en dat ze je de onzekerheid laten zien waar je naar toe gaat. Probeer niet te lang in de twijfeling te blijven hangen. Zeg tegen jezelf dat het ok is dat je twijfelt en dat misschien niet alles zal zijn zoals je wenst of verwacht na je emigratie.

 

 

ga voor het goud en 

verder

durf te dromen

durf te wensen

durf een stap te nemen

in het onbekende

durf te leven

durf te vliegen op de 

vleugels van vertrouwen

vind je weg

je weg naar de bron

van je eigen geluk

ga voor het goud 

en verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *